Ondanks mijn werkzaamheden buiten de internet-sector, blijf ik wel actief bijdragen aan de WordPress Community. Gewoon omdat ik dat leuk vind om te doen en omdat ik graag ook mijn kennis en ervaring wil overdragen aan anderen. De afgelopen jaren heb ik hard gewerkt aan het opzetten van WordCamp Europe, welke plaats vond in Athene van 8 – 10 juni 2023. Tesamen met Evangelia Pappa en José Freitas ben ik bijna 2 jaar bezig geweest met de voorbereidingen. En de voorgaande edities van WordCamp Europe heb ik vooral gewoon teams geleid. De tijd die ik er in gestoken heb, is altijd onbetaald geweest, maar niet onbetaalbaar, want ik heb er een hele grote groep nieuwe vrienden aan overgehouden.
De werkzaamheden hebben ook best veel kosten met zich meegebracht: toch steeds weer 2x er naartoe vliegen, je moet ook overnachten en eten. Allemaal betaald uit eigen portemonnee…

Gelukkig is er dan Yoast. Zij ondersteunen zo nodig mensen die zelf hun eigen tijd en geld in de open source gemeenschap steken, dat geldt niet alleen specificiek voor WordPress en WordCamps maar ook andere projecten. Onlangs kreeg ik een financiële bijdrage van het Yoast Care Fund. Waarvoor mijn grote dank! De tijden zijn momenteel onrustig en onzeker, dan is een kleine compensatie voor de door mij gemaakte kosten natuurlijk enorm welkom.

Lees verder ook het interview van Yoast met mij.